fredag 6 december 2013

Jävla fängelse helvete

Nu är jag arg! Min bror sitter i fängelse för något han erkänt och stått för . Han är villig att sitta av sitt straff. Han är inget offer, ingen missbrukare eller har något annat till sitt försvar. Han gjorde helt enkelt en jäkligt dum grej.

Då när han väl fått sin dom, 3 års fängelse väljer han aktivt att hamna på Skänninge kriminalvårdsanstalt. Där finns möjligheter att studera och göra något vettigt av tiden i fängelse. Väl där blir han fort varse att för att få tillgång till att studera, stora rastgården och andra fördelar måste han genomgå ett tolvstegsprogram. Han är ingen missbrukare så han tackar nej. Han är också rädd för att hans permission kommer att förskjutas till framtiden och tills detta tolvstegsprogram är avklarat. Detta leder till att han blir kvar på den sämre avdelningen med endast två timmar lärarledd undervisning per vecka. Eftersom han blir besviken och frustrerad så lägger han studie planerna åt sidan. Vi pratar i telefon dagligen och jag har nog aldrig upplevt att han blivit så illa behandlad som människa på någon annan anstalt. Han berättar om hur en plit kommer in med frukosten och kräver att han ska sitta kvar på sängen medan han kommer in. Varför då? Det har han aldrig varit med om tidigare. Han blir sne och ber pliten gå och ta med sig frukosten. När vi besökte honom för någon vecka sen ser jag honom gående mot oss med sänkt huvud. Jag tycker inte om att se min starka brorsa på det sättet. Nedtryckt i skorna. För att överleva har han börjat kontrollera sitt ätande till en sådan grad att han snart tynar bort där inne.

Det som fick mig riktigt arg är att mina barn inte blivit godkända att besöka honom . Anstalten tänker på barnens säkerhet. What? Skulle vi föräldrar ta med våra barn att besöka någon i fängelse om vi på något sätt skulle tro att dom skulle ta skada av det ? Naturligtvis inte! Dom älskar sin morbror och längtar efter honom. Nu har vi inget att sätta emot för om brorsan överklagar beslutet riskerar permissionen flyttas ännu längre fram...

Jag saknar honom och älskar honom därför väljer jag att dela min frustration med er.
2 kommentarer:

  1. I deras huvud är det en självklarhet att alla ska gå igenom 12steg, fruktansvärt... lider med dig iaf! vart i samma sits, fast med en förälder till mig själv. lycka till!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Tycker att det är märkligt att just Skänninge säger nej till barnen . Dom har ju besökt andra anstalter. Vem har rätt?

      Radera

Varmt tack för ditt visade intresse. Jag svarar så fort jag har möjlighet!