Varmt välkommen

När du har fått en diagnos och står där med ditt papper med olika skattningsskalor och knepiga ord och du undrar vad som händer nu? 

Svaret är att det är helt upp till dig själv. Antingen fortsätter du att leva på som

vanligt eller så väljer du den väg jag tog nämligen Informationsvägen. Det var inte helt enkelt att hitta information. Jag sökte både på internet och i böcker . Jag hittade en blogg skriven av en kvinna med Aspergers syndrom och ADHD. Men jag hade definitivt velat ha mer. Därför skapade jag min blogg, för att dela med mig av den kunskap jag snappat upp. Det är viktigt att alla ska kunna finna information, igenkänning och en gemenskap runt sitt funktionshinder. Det gör att den enskilda individen blir utsatt och ensam. Jag tror även att ni andra som söker information har något att hämta här. 

 Jag plöjde igenom böcker, bloggar och olika informationskanaler om mina diagnoser. Jag ville ha kontroll och veta exakt vart åkommorna satt, så att operation ' vägen tillbaka' kunde ta fart. Det jag inte visste då var att en Aspergerssyndrom diagnos spänner över en så stor vidd att ingen, alltså ingen någonsin kommer att kunna redogöra för mig exakt vad som hänt och händer i min hjärna. Vad är det i hjärnan som gör att jag beter mig annorlunda, reagerar annorlunda och är annorlunda? Det finns tyvärr ingen kemisk formell och en botande tablett utan jag måste acceptera att det är luddigt. Att saker inte är exakta har jag svårt för. Jag har en annan programvara och upplever allt på annat sätt. 

Min resa mot mina diagnoser började då jag blev utbränd. Många gånger önskade jag att jag hade ett stort bandage på huvudet så att det t skulle vara tydligt ' Hallå, hej här kommer en kvinna som precis genomgått en operation. Ta det lugnt med henne.' Och när jag själv tittade mig i spegeln skulle jag se denna kvinna och tänka 'Lilla jag behöver vila. ' Det har varit så svårt att acceptera att kraften sviker och att jag inte längre har en reservväxel att sätta in. 
Det var tufft att gå in i väggen. Länge, länge vägrade jag släppa taget om min gamla självbild. Den starka, kaxiga, gränslösa och fartfyllda tjejen som alltid nådde sina mål. Jag kämpade så hårt för att komma tillbaka till mitt arbete, sedan utbildning och tillsist till livet. För där, mitt i det kaos som uppstod då jag inte längre fanns, mer än som en tung orkeslös fysisk form så försvann min livskraft. All kraft var borta och jag ville dö. 

Hur ska man kunna leva utan kraft?

Mina barn och min familj fanns där och hjälpte mig upp för den väldigt långa uppförsbacke som kallas återhämtning. Jag går fortfarande på återhämtningensväg men uppförsbacken har börjat plana ut och till och med stundtals fått en liten nerförsbacke. 

Jag vet nu VAD i min personlighet och mina beteenden som är symtom på mina diagnoser. Jag har tre stycken diagnoser Aspergerssyndrom, ADHD samt bipolär sjukdom. Mitt nya jag har börjat ta form och jag vill dela med mig genom denna blogg av det jag har lärt mig om mig själv och mina funktionshinder. 

Varmt välkommen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varmt tack för ditt visade intresse. Jag svarar så fort jag har möjlighet!