tisdag 11 juni 2013

Social samvaro

Dagen idag har varit fylld av möten med andra människor i samtal. Trots ökning av medicinering och en känsla av trötthet har jag pratat med olika människor idag.


Jag tänker ofta på mig själv som en osocial person med Aspergerssyndrom. Idag kom jag på mig själv att fiska efter konversationsmöjligheter, vilket har berikat min dag. Jag har hört om nya gardiner som ska sys, hur söta katter kan vara, hur man upptäcker att ens tonårsbarn missbrukar, vart det är finast att ta en fika och andra triviala saker som just här och nu inte spelar någon roll men som ändå fungerar som ett mänskligt klister. Jag har gett värme och mottagit värme av människor som inte ingår i min vänskaps krets men ändå är mina medmänniskor.
 

Idag har jag även fått besök av min bästa väninna, hon som pratar så mycket så att öronen nästan trillar av. Ironiskt nog diskuterar vi ofta sociala regler och korrekt uppförande i olika situationer. Nu, med facit i hand - en Asperger diagnos, vilket i praktiken ska betyda att jag har stora svårigheter med det sociala samspelet känns skrattretande. Ha ha, tji fick ni jag är en expert på det sociala samspelet. Jag har övat en hel livstid på att passa in och vara en duktig väluppfostrad flicka. Sedan att det tar massor av energi av mig, det är en helt annan sak men jag står mig väl i konkurrensen med er NTV-are därute. Nu när jag är medveten om allt detta kan jag äntligen tillåta mig att busa och inte alltid vara så jäkla korrekt. Me like

Idag har varit en bra dag på sjukhuset. Jag börjar att hitta tillbaka till mig själv och jag har till och med prioriterat socialt samspel. 


4 kommentarer:

 1. Ha ha gissa om jag känner igen mig <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du vill så finns jag på Fb Bitte Eva-Britt Hansén. :-)

   Radera
  2. Bitte, jag har skickat en vänförfrågan. Kram

   Radera

Varmt tack för ditt visade intresse. Jag svarar så fort jag har möjlighet!